Op donderdag 18 mei 2017 organiseert Reflex Advocaten voor u een kennismiddag over twee belangrijke ontslaggronden binnen de Wet Werk en Zekerheid.

Disfunctioneren” (de d-grond) en “Verstoorde verstandhouding” (de g-grond).

“Disfunctioneren” (de d-grond) en “Verstoorde verstandhouding” (de g-grond).

De WWZ is nu bijna 2 jaar oud. Bij de invoering van de wet bestond de angst dat het ontbinden van een arbeidsovereenkomst voor de werkgever per saldo onmogelijk zou worden.

Deze angst blijkt ongegrond. Wél is duidelijk dat de rechter strenge(re) eisen stelt aan de werkgever om tot ontslag te kunnen komen. De contouren waarbinnen u moet handelen zijn inmiddels duidelijk.

Waaraan moet een disfunctioneringsdossier voldoen? Hoe moet een verbetertraject worden vormgegeven? Hoe lang moet een verbetertraject duren? Waarom moet ik nog investeren in een traject dat gedoemd is te mislukken? Moet ik dan iedere week met de werknemer om tafel?

Wanneer is een samenwerking verstoord? Wat is het verschil tussen een zakelijk meningsverschil en een onwerkbare situatie? Wat als de leidinggevende sowieso niet meer met de werknemer wil samenwerken: “Hij moet er uit; wat er ook gebeurt”?.

Welke rol kan mediation spelen?

Tijdens de kennismiddag geven wij antwoord op bovenstaande en andere vragen, bespreken we praktijkervaringen, behandelen we recente jurisprudentie en krijgt u goede praktische tips.

De kennismiddag vindt plaats op donderdag 18 mei 2017 bij Reflex Advocaten (Maliebaan 6 te Utrecht) van 15.30 – 17.00 uur: Na afloop bent u van harte welkom om in de binnentuin het glas te heffen ter markering van ons nieuwe kantoor in Utrecht.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Is uw collega of zakelijke relatie ook geïnteresseerd om deze bijeenkomst bij te wonen? Stuurt u deze uitnodiging vooral door.

Heeft u op voorhand al een vraag? Stel deze dan bij aanmelding, dan bent u er zeker van dat uw vraag wordt beantwoord op 18 mei aanstaande. U bent van harte welkom!

Aanmelden kan tot 10 mei 2017 door een reply te sturen op deze uitnodiging, alsook via secretariaat@reflexadvocaten.nl.

Marjolijn van Deventer

Nathalie Wolters

Chantal van den Berg